Skip to main content

DE BOSSCHE DRAAK IN OETLEDONK

Wij vinden dat onze mooi Draak niet mag ontbreken op de kiel of Jas en daarom hebben een prachtig embleem en pinnetjes ontworpen.

Emblemen & Pins

Oeteldonk  IS onlosmakelijk verbonden aan Den Bosch. Op 11-11 barst het carnavals seizoen los en dat gaat door tot begin Maart. Dat betekent dat we bijna elk weekend  iets te vieren hebben! En dat doen wij in onze kiel en onze rood-wit-gele sjaal!

De vraag die oeteldonkers vaak horen is waarom we allemaal hetzelde dragen.
Hieronder een korte uitleg hoe dit ontstaan is.

Waarom een boerenkiel of boerenjas?

Sinds de 19e eeuw verandert ‘s-Hertogenbosch ieder jaar in Oeteldonk, een dorp waar iedere Oeteldonker een boer of ‘durske’ is. Zodra je de durpsgrenzen van ons Oeteldonk overgaat, voel je je direct weer thuis. Iedereen is goed gestemd, gunt elkaar het beste en misschien wel het belangrijkste: iedereen is gelijk. In Oeteldonk wordt geen onderscheid gemaakt tussen de verschillende rangen en standen. In het durp is iedereen gewoon even boer voor een paar dagen.

Wij vinden dat onze mooi Draak niet mag ontbreken op de kiel of Jas en daarom hebben een prachtig embleem en pinnetjes ontworpen. Dus ga voor het grote rug embleem van De Draak, het mooie pinnetje of het kleine embleem, een ding is zeker, hij mag niet ontbreken op je jasje of kiel.

Draag hem met trots!

Collectie

Oeteldonk

Embleem

Rug/Klein

Pinnetje

3D

Pinnetje

De Bossche Draak

Verkrijgbaar bij

Hoofs

's-Hertogenbosch

Bas Bastiaans

Ammerzoden